סטיביה

סטיביה

Stevia rebaudiana

צמח תבלין פורח. הפרחים הלבנים מופיעים בקיץ. לשימוש שגינות תבלין קישוטיות או גידול במיכלים.

מתוך הספר "סיפורי תבלין" של חישתיל:
סטביה הינו צמח תבלין שמוצאו מפרגוואי. בארצות גידולו הטבעי הוא ידוע גם כ"תבלין דבש" או "עלה דבש" או במינוחים אחרים על בסיס שמות אלה.
רישומים היסטוריים מראים שעלי הצמח היו בשימוש, ע"י הילידים המקומיים, כבר לפני מאות שנים. השימוש העיקרי היה כממתיק ובעיקר לתה הירוק המקומי (Mat?). ידועים היו גם שימושים ברפואה או שימושו כחטיף מתוק. לצמח עלים קטנים ירוקים המכילים מרכיבים כימיים בעלי טעם מתוק (פי 30 מסוכר), וללא ערך קלורי.
ב 1931 כימאי צרפתי הפיק מעלי הצמח את החומר המתוק , stevioside , בצורה של גבישים לבנים בעלי תכונות של מתיקות מרוכזת מאד (פי 250-300 מסוכר). השימוש בצמח נלקח בחשבון בבריטניה בתקופת החסר במזון במלחמת העולם השנייה. העניין בצמח דעך כאשר הסוכר חזר להיות זמין.
בעשורים האחרונים יש שימוש בסטביה, כממתיק טבעי נטול קלוריות,.בארצות בדרום אמריקה ומזרח אסיה. בארצות המערב כמעט ואין שימוש בסטביה כממתיק בגלל מחירו הזול של הסוכר מחד ושימוש בממתיקים מלאכותיים על בסיס aspartame.
בארצות שונות יש שימוש בסטביה גם כצמח מרפא, מהורדת רמות הסוכר בדם לחולי סוכרת ועד לטיעונים לעזרה בעיכול, הגברת תאבון וכד'.

כמות לשק100

  * יש לראות בהמלצות אלו קווים מנחים כלליים. מומלץ לפנות למדריך שה"מ לקבלת הוראות גידול.

*The variety data given in Hishtil's website has been received from the seed breeders and/or producers. Hishtil takes no responsibility or liability for the content.
*Do not use the information as a substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All growing information in Hishtil's website is based on methods and trials used in Israel and are given as general information guidelines only.
*All information details are not meant for use as substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All the pictures in this catalogue are shown for illustration purposes only.
*Availability is subjected to final screening and/or commercial decisions and is likely to change.