אורגנו וולגריס

Origanum Vulgare

צמח תבלין חשוב ומבוקש, עשיר בטעם וריח. תבלין בישול עיקרי במטבח האיטלקי

מתוך הספר "סיפורי תבלין" של חישתיל:
האזובית, הידועה יותר בשמה הלועזי אורגנו, מכונה באיטליה בשם "תבלין הפיצה" בשל שימושה הנפוץ בתיבול מאכל זה. מקור השם אוריגנום ביוונית ופירושו הר השמחה. היה מוכר כתבלין במצרים הקדומה וביוון העתיקה לתיבול דגים, בשרים, ירקות, ויין. בימי הביניים השתמשו בו לטיהור האוויר ולהגנה מפני מעשה כישוף. הוא נחשב לתבלין המרכזי במטבח הים תיכוני, בעיקר באיטליה. משמש לתיבול חצילים, פטריות, רסק עגבניות, צלי בשר, מרקים, ירקות ורטבים. ברפואה העממית הוא משמש כתרופה למחלות דרכי העיכול, קצרת, שיעול, צרבת, פטריות עור, כאבי שיניים וראש ובעיות לב.

יחידות רביהUnrooted Cuttings.
זמין כ:Organic, Conventional.
כמות לשק100

  * יש לראות בהמלצות אלו קווים מנחים כלליים. מומלץ לפנות למדריך שה"מ לקבלת הוראות גידול.

*The variety data given in Hishtil's website has been received from the seed breeders and/or producers. Hishtil takes no responsibility or liability for the content.
*Do not use the information as a substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All growing information in Hishtil's website is based on methods and trials used in Israel and are given as general information guidelines only.
*All information details are not meant for use as substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All the pictures in this catalogue are shown for illustration purposes only.
*Availability is subjected to final screening and/or commercial decisions and is likely to change.